Gratis verzending vanaf € 50,-

Inspiratie voor...

Het inrichten van de kinderkamer

Wil jouw zoontje of dochtertje graag een ander soort kinderkamer? Belangrijk is dan om eerst te bepalen welke richting jullie op willen. Bepaal eerst het thema of het kleurpalet van de kamer en ga daarna aan de slag met de details.

Leuke ideeën voor een themakamer

Is jouw zoontje gek op voetbal? Maak er dan een voetbalkamer van door een speciaal behang op te hangen, een tapijt met voetbalveld, of zelfs een fotobehang met een voetbalstadion. Andere thema’s voor een kinderkamer zijn: magische kamer met prinsessen en een eenhoorn, een dinosaurus kamer, een circuskamer, een onderzee kinderkamer. Je kunt het zo gek niet bedenken voor gave kinderkamers!

Kies het kleurpalet van de kamer

Wil je het minder bont maken? Dan kan je ook kiezen voor een kleurenschema in plaats van een themakamer. Creëer meer rust door het gebruik van pasteltinten, beige, roze, groen of blauwe kleuren in de kamer. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een overwegend witte kamer, die lijken optisch het grootst. Echter moet je oppassen dat het niet saai gaat worden. Natuurlijk kan je de witte kamer opfleuren met mijn mooie kinderkamer decoraties van hout;)

Kies voor praktische meubels

Maak verstandige keuzes bij het aanschaffen van de meubels. Zo bespaar je ruimte en kom je tot een slimme inrichting van de kamer. Hierbij kun je denken aan een meegroeibed, dit is ook gelijk een duurzame keuze bij de inrichting van de kinderkamer. Plaats een kast met veel opbergruimte en met spiegeldeur. Ook een bureau met lades is een tip: hierdoor hoef je geen losse dozen naast het tafeltje te plaatsen.

Maak gebruik van de hoogte

Kies liever voor een smallere en hogere kast dan een brede kleine kast: zo is er meer speelruimte voor jouw zoon of dochtertje. Een andere tip bij het inrichten van de kinderkamer is om een stapelbed te plaatsen. Hierdoor kun je onder het bed een leuk bureautje of fijne zitbank plaatsen. Ook een lange spiegel kan de kamer optisch groter maken.

Accessoires in de kinderkamer maken echt het verschil

Accessoires zijn de puntjes op de i en liften de kinderkamer naar een hoger niveau. Visite zal onder de indruk zijn van de leuke kinderkamer en jouw kindje zal helemaal vrolijk worden van de zijn/haar mooie eigen kamer. Bij accessoires op de kinderkamer kun je denken aan een mooi bedlinnen, een lief leeslampje, een zacht vloerkleed, maar ook aan leuke muurdecoratie. Een lege wand is namelijk wel een beetje saai. Hang daarom een gave houten wanddecoratie op. Mijn houten dierenvrienden zijn speciaal ontworpen voor kinderkamers. Er is keuze uit een beer, eenhoorn, giraf, hond, olifant, konijn, poes en een vos. Elke dierenvriend maak ik stuk voor stuk en ze hebben een lieve uitstraling.

Mocht je graag een set aan de wand willen hangen? Bekijk dan eens mijn High Five collectie. Deze bestaat uit olifanten aan de muur, vogels aan de muur, konijnen aan de muur en meer. Hang ze achter elkaar voor een dynamisch effect.

Een persoonlijke kinderkamer

Ben je op zoek naar een naambordje voor aan de deur? Dan ben je bij mij ook aan het goede adres. Ik maak houten naambordjes en verwerk hier een diertje naar keuze in. De naambordjes maken de kinderkamer super persoonlijk! Een leuke manier om dus toe te passen. Hang het naambordje op naast het wiegje, bij het bureau of bij de ingang van de kamer. Neem contact op met mij om de mogelijkheden voor een persoonlijke decoratie te bespreken.